Sadli za volant s alkoholom

04.04.2013 Trnava

Policajti z Jaslovských Bohuníc zastavili v pondelok o 01.25 h v obci Dechtice osobné auto Seat Toledo. 21 ročného vodiča zo Špačiniec podrobili dychovej skúške na alkohol, pričom mu policajti namerali 1,23 promile alkoholu. Mladého vodiča policajti obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je obvinený aj vodič, ktorého zastavili v Seredi. Hliadka obvodného oddelenia v rámci bežného výkonu služby v pondelok o 17.50 h kontrolovala 45 ročného muža z okresu Veľký Krtíš. Dychovou skúškou mu namerali až 2,9 promile alkoholu.

V utorok o 01.45 zastavili policajti OO PZ v Galante osobné auto Opel Tigra. 21 ročnej vodičke z okresu Svidník namerali 1,63 promile alkoholu. Aj táto mladá vodička bola obmedzená na osobnej slobode a následne zadržaná v policajnej cele.

V utorok o 05.50 h viedol v obci Matúškovo (okr. Galanta) Škodu Felícia 51 ročný muž z Kráľovho Brodu. Zastavila ho hliadka dopravnej polície a podrobila dychovej skúške na alkohol. Tento vodič nafúkal najprv 1,04 promile, no po pol hodine až 1,65 promile alkoholu.

49 ročného vodiča Škody Favorit z Potônskych Lúk (okr. Dunajská Streda) zastavila policajná hliadka v utorok o 15. 20 h na Hlavnej ulici v Dunajskej Strede. Ráno o 07.20 h „nafúkal“ 1,17 promile alkoholu.
Všetci alkoholoví previnilci boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, umiestnení do cely policajného zaistenia a môže im byť uložený trest odňatia slobody na jeden rok.


V utorok vykonali policajti dopravnej a poriadkovej polície Trnavského kraja v čase od 05.00 h do 09.00 h celokrajskú osobitnú kontrolu v cestnej premávke zameranú na dodržiavanie rýchlosti vodičmi vozidiel a alkohol. 81 policajtov skontrolovalo počas akcie asi 800 vozidiel a odhalilo v priebehu štyroch hodín 212 priestupkov v doprave. Policajné radary namerali prekročenie rýchlosti u 69 vodičov, v 23 prípadoch sa vodiči dopustili nesprávneho spôsobu jazdy, v 17 prípadoch jazdili na autách, ktoré nespĺňali technické podmienky. V 15 prípadoch nepoužili cestujúci bezpečnostné pásy, šiesti nesvietili ustanoveným osvetlením, štyria používali telefón, traja nedali prednosť v jazde.
Dodržiavaním zákona o cestnej premávke môže každý vodič a účastník cestnej premávky osobne prispieť k bezpečnosti na našich cestách.
 
Martina Kredatusová
Oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región